Елените

Елените е привлекателен курортен комплекс, който попада в групата черноморски курорти, разположени в Югоизточна България, наричани често Българската ревиера. Тази част от българската крайбрежна ивица се отличава с по-мек климат, отлична инфраструктура, перфектни условия за летни почивки и ваканции, а няколкото яхтени пристинища (в Свети Влас, Созопол, Несебър, Ахтопол) говорят за високото ниво на курортните комплекси в тази част на страната.

Елените е част от община Несебър и на практика с това курортно градче започва южната част на българското черноморие. От най-големият морски комплекс у нас - Слънчев бряг, Елените отстои на 7 км североизточно, а от областният административен център Бургас, селището е на разстояние 45 км, Морската ни столица Варна пък се намира на 85 км в посока север. Заради спокойствието и приятната атмосфера, селището е привлекателна дестинация за много туристи както от страната, така и от чужбина.

Ваканционното селище Елените е разположено в района, където южните склонове на Стара планина стигат до морските води – местност отдавна позната с дивната красота на природата и невероятното съчетание от морски и планински климат. Елените е закътан в спокоен малък залив, с хубав плаж и зелени поляни и е с изцяло южно изложение. Курортният комплекс е перфектно място за почивка сред природата, с разнообразни възможности за спорт и развлечения не само през лятото, но и през по-студените сезони на годината.

Тук можете да практикувате над 20 вида различни спортове, а през нощта може да се отдадете на релакс в развлекателните барове и дискотеки. При всички случаи в Елените няма да ви липсва нище. Курортът създава впечатление на тузарско и лъскаво ваканционно селище, като повечето от четиризвездните хотели са разположени на самата брегова ивица. Всички до един се отличават със стилния си дизайн. В по-общ план освен първокласните хотели комплекс Елените включва дву- и триетажни вили- бунгала.

Около всички почивни постройки са изградени красиви паркове, градини, които са отлично място за следобедна разходка. Имате възможност да седнете сред зелената трева или на някоя пейка и да съзерцавате красивия морски бряг. Не се стряскайте ако покрай вас премине някой заек или паун. Няколко животинки са пуснати в зелените площи на Елените, за да допълнят очарованието на курорта. Сред тях са още сърничка, говорящ папагал и малка маймуна.

Ваканционното селище Елените е разположено е в местност, заобиколени от вековни девствени гори, което го прави идеално място за уединена почивка сред природата. От комплекса може да предприемете разходка из някоя от защитените територии в района, като Ропотамо и Камчия.

Разбира се, най-много забавления и удоволствия предлага плажът на Елените. Бреговата ивица е с дължина около 800 м, като на клиентите са на разположенеи шезлонги и чадъри. Морето е бистро и чисто, а морското дъното е полегато, като плавно се снижава.

На лице са перфектни условия за практикуване на всички водни спортове – сърф, каране на джет, водно колело, дори риболов. Може да се вдигнете във въздуха с парашут или да се качите на водния банан. За любителите на конната езда също има условия, а ако сте почитател на тениса, може да практикувате любимия си спорт на някой от кортовете в комплекса.